GençBizz Lise Girişimcilik Programı
İnovasyon Kampı
İlkokul - Ortaokul - Lise İnovasyon Kampları, Türkiye dahil 13 Avrupa ülkesinde, 8 - 18 yaşları arasındaki öğrencilere yönelik olarak düzenlenmektedir.
Etkinlik, öğrencilerin yaratıcılık, takım çalışması, iletişim, girişimcilik özelliklerini ortaya çıkarmalarını amaçlamaktadır.
İnovasyon Kampları çeşitli başlıklar altında ve sektörlere özgü olarak düzenlenebilmektedir. Bir ya da iki gün süre ile düzenlenen etkinlikte, öğrenci takımları, iş dünyası gönüllülerinin mentorluğunda, düzenlenen İnovasyon Kampı'nın teması kapsamında sunulan sorunu çözmek için, bir iş fikri geliştirir ve bir girişim tasarlarlar.
İnovasyon Kampları sonunda kazanan takım/takımlar, gelecekleri ve kariyerleri için özel tasarlanan programlara katılım hakkı ile ödüllendirilmektedir.
İnovasyon Kampları; STEM | Sosyal | CleanTech| FinTech |Tarım | İyi Yaşam ve bir çok farklı tematik başlıkta 8-18 yaş grubu için her yaş grubuna yönelik özel tasarım ve içerik ile gerçekleştirilmektedir.
Entrepreneurial Skills Pass
Entrepreneurial Skills Pass (ESP),15-19 yaş arası öğrencilerin, gerçek bir girişimcilik tecrübesi edindikleri ve bir iş kurmak ya da başarılı bir şekilde istihdam edilebilmek için gerekli bilgi, beceri ve yeteneklere sahip olduklarını kanıtlayan, 20 Ülkede geçerli, uluslararası bir yeterliliktir sertifikasıdır. Öğrencilerin üniversite girişlerinde, staj ve işe alım süreçlerinde, kendilerini rakiplerinden bir adım öne çıkarmaktadır. Sertifikaya sahip olmak isteyen öğrencilerin GençBizz Liseler Arası Girişimcilik Programını başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir.
ESP’nin aşağıdaki üç ana unsurdan meydana gelmesinin sebebi de budur:
-Yıl boyunca okulda gerçekleşen ve yarışmalar aracılığıyla deneyimli iş adamlarından akıl hocalığı alınmasını da kapsayan gerçek bir girişimcilik deneyimi.
Gruplar halinde ve öğretmenlerin ve iş dünyasından katılan gönüllülerin rehberliğinde çalışan öğrenciler bir mini şirket kurma ve yönetme fırsatına sahiptir. Bu programın bir parçası olarak öğrenciler, fikir üretme ve bu fikirleri eyleme dökme yeteneğini kazanırlar; ekip çalışmasını, girişimde bulunmayı ve sorumluluk almayı öğrenirler; gerçek bir şirket yönetmenin ne demek olduğunu deneyimleme şansı bulurlar; ekonomi ve finansın projenin başarısına nasıl katkı sağladığını idrak ederler; matematik, fen bilimleri, dil bilgisi, yazma, teknolojik beceriler veya uzmanlık becerilerini pratik bir şekilde uygularlar.
-Girişimcilik deneyimine katılan öğrencilerin yıl boyunca ilerleme kaydederken kendi girişimcilik yetenekleri üzerinde düşündükleri bir öz değerlendirme aracı.
Yaratıcılık, azim, beceriklilik, öz güven, girişimde bulunma, sorumluluk alma ve takım çalışması konuları üzerinde özellikle durularak ele alınan en önemli yeterlilik girişim ve girişimcilik algısıdır.
-Öğrencilerin bu deneyimin sonunda kazandıkları işletme, ekonomi ve finans bilgilerini tasdiklemek için online sınav.
ESP Avrupa boyunca küçük ve büyük işletmeler, üst düzey yüksek öğretim kuruluşları ve uluslararası kuruluşlar tarafından tanınan ek fırsatlara ulaşmak amacıyla bir ONAY olması için tasarlanmıştır. ESP platformu gençlerin işletme fikirlerinin, kariyer gelişimlerinin, eğitim veya öğretim olanaklarının peşinden gitmek için ek fırsatlar bulabileceği bir yer olacaktır. ESP öğrencilerin müfredatlarına veya LinkedIn profillerine ekleyebileceği ve bu sayede fazla iş deneyimlerinin olmadığı bir dönemde oldukça önemli bir kazanç sağlayabilecekleri bir program olacaktır.